WETENSCHAPPELIJKE ONDERZOEKEN NAAR EMS TRAINING


Onderzoek: Eerste wetenschappelijke studie door sportwetenschappen aan de unversiteit van Bayreuth. (BOECKH-BEHRENS W.-U./SCHÄFFER, G., 2002)

Conclusie onderzoek: EMS is een allround fitnessapparaat, die de meerderheid van de spieren effectief traint. Tegelijkertijd kan de voor therapeutische doeleinden dienen, zoals; het verlichten van incontinentie en rugpijn. (zie onderzoek naar de Verminderen van pijn in de onderrug door EMS opleiding, BOECKH-BEHRENS, W.-U. / GRÜTZMACHER, N. SEBELEFSKY, j., 2002) En preventieve doelstellingen; zoals spieropbouw, figuurverbetering, verbetering van de algemene stemming, de vitaliteit, rompstabiliteit van het lichaam en de algemene prestaties verbeteren. In de huidige studie bereikt meer dan de helft van de mensen die lijden aan incontinentie klachten totale genezing of een vermindering van de klacht.

Wilt u het hele onderzoek bekijken? Klik dan hier. Onderzoek: Vergelijk van trainingseffecten: Studie am Institut für
Sportwissenschaften der Universität Bayreuth (BOECKH-BEHRENS,
W.-U. / TREU, S., 2002).

Conclusie onderzoek: De Elektrische spier stimulatie training met EMS-apparaat activeert een groot deel van de spieren. Het kan in deze studie, met een geringe tijd van ongeveer 30 minuten per training, zowel de lichaamsvorming (spieropbouw en daarbij het verhogen van het Basaal metabolisme) zeer positief bevorderen, alsmede therapeutische doelen zoals rug- en incontinentie problemen (cf. twee studies van de Universiteit van Bayreuth 2002).

De zeer lage kracht toename van de EMS-training in deze studie kan door kortere contractietijd mogelijkerwijs in een positief resultaat veranderen, zoals latere studies hebben aangetoond.

Wilt u het hele onderzoek bekijken? Klik dan hier.


Onderzoek: Het gebruik van elektrische spierstimulatie als een full body workout in de sportschool. Zesde wetenschappelijke studie aan het Instituut voor sportwetenschappen van de Universiteit van Bayreuth (BOECKH-BEHRENS, W.-U. / VATTER, j., 2003).

Conclusie onderzoek: De EMS trainingen bestrijd de volksziekte rugpijn, evenals de, vaak taboe onderwerp, urine-incontinentie klachten, op zeer effectief manier. De EMS methode bereikt blijkbaar nog dieper spieren die door conventionele methoden moeilijk bereikbaar zijn.

De EMS training roept geweldig verbeteringen op van met name de kracht waarden en lichaam figuurverbetering. Vrouwen en mannen kunnen profiteren, afhankelijk van het doel, van hypertrofie- of Gewechtreducerende effecten. Een positieve stemming wordt tevens bereikt.

De EMS trainingen vertegenwoordigt een tijdbesparende, hoog effectieve allround training en het bereikt uitgebreide ingrijpende positieve gezondheidseffecten. Daarbij kunnen bijna alle preventieve kracht doelen worden bereikt (Zie studies van de Universiteit van Bayreuth voor de verlichting van incontinentie, 2002, rugpijn, 2002, en voor vergelijking van conventionele krachttraining en EMS training, 2003).

Wilt u het hele onderzoek bekijken? Klik dan hier.

Info

IMPULS TRAINING NIET VOOR IEDEREEN!

Zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker komen niet in aanmerking voor impuls training. Vraag aan onze personal trainer een goed advies voor u.

Vraag nu een proeftraining aan!

Onze trainers zullen u graag informeren over de uitgebreide mogelijkheden. Maak gerust een afspraak. 

Proeftraining