EMS training (elektrische spierstimulatie) is hetzelfde als impuls training en wordt gegeven door een personal trainer!

GESCHIEDENIS VAN EMS TRAINING

De eerste spierstimulatie werd begin 1900 uitgevonden voor het behandelen van spieratrofie (vermindering van spierweefsel) en verlammingsverschijnselen. Meer onderzoek volgde en in de jaren zeventig werden de eerste goede resultaten geboekt met spierstimulatie. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat met minimale fysiologische en mentale inspanning circa dertig procent verhoging van spierkracht plaats vond binnen een korte periode. Nog altijd buigen wetenschappers zich met regelmaat over onderzoeken met betrekking tot Impuls oftewel, EMS training.

Vroeger werd EMS training in eerste instantie vooral ingezet bij fysiotherapeuten voor revalidatie en in de topsport ter verbetering van de individuele prestatie. Tegenwoordig is EMS training een populaire en erkende trainingsmethode waar wereldwijd mee wordt gewerkt.  

WAT IS IMPULS TRAINING

Bij Impuls Training is lichaamseigen weerstand uitgangspunt. De laagfrequente impulsen stimuleren effectief alle spieren in het lichaam om zich aan te spannen. Hierdoor wordt in korte tijd spierweefsel opgebouwd, metabolisme gestimuleerd, en de huid verstevigd. Dit maakt trainen met behulp van Impuls Training niet alleen geschikt voor kracht- en prestatietraining; ook voor verbetering van gezondheid, wellness en beauty zijn de resultaten spectaculair. Bovendien is maatwerk mogelijk bij deze methode: de intensiteit voor de verschillende spiergroepen kan afzonderlijk worden ingesteld, waardoor specifieke groepen extra kunnen worden getraind of juist worden ontzien. Ook de zwaarte van de totale workout kan worden aangepast aan de individuele conditie van de gebruiker.

Info

MEER VRAGEN OVER EMS TRAINING?

Heeft u meer of andere vragen dan horen wij dat graag. U mag ons altijd, via de email uw vraag stellen. 

Wij horen graag van u!

Vraag nu een proeftraining aan!

Onze trainers zullen u graag informeren over de uitgebreide mogelijkheden. Maak gerust een afspraak. 

Proeftraining